BEWONERS

Ik ben Nando. Ik ben 24 jaar en woon nu bij mijn ouders en zus in Boxtel. Ik werk bij de gemeente Boxtel en één dag bij ‘Bij Ons’ in Spoordonk. In mijn vrije tijd speel ik toneel bij Theatergroep Spring in Vught, ik zwem één keer in de week en in het weekend breng ik graag tijd door samen met mijn vriendin Daphne.

Mijn naam is Rubina, ik ben 22 jaar en ik heb een tweelingzus. Ik woon met samen met mijn moeder en drie katten in Vught. Ik werk bij Kloosterhotel Zin in Vught, waar ik het erg naar mijn zin heb. In mijn vrije tijd kijk ik graag naar muziekfilmpjes op Youtube, (top 40 en Nickelback) en spannende films, zoals Harry Potter, Twilight Saga, en Vampire Diaries. ik houd van spelletjes spelen, op vakantie gaan, lekker eten, veel lachen, en bloemen! Ik heb heel veel zin om bij Woongewoon te gaan wonen omdat ik daar de ruimte krijg om gezellig met de rest van de bewoners samen te zijn, maar ook mijn eigen woongedeelte heb.

Ik ben Sander. Ik ben 24 jaar en woon op dit moment nog bij mijn vader, moeder en jongere broer in Liempde. Ik heb nog een oudere broer en jongere zus die op kamers wonen. Ik werk op dinsdag en woensdag bij Lunch bij Trots in Boxtel en op maandag en donderdag bij de Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel. Op vrijdag onderneem ik leuke en leerzame activiteiten met mijn begeleidster, Merel. Ik houd van skiën, fietsen, zwemmen en tuinieren. Na een dag werken zing ik graag mee met mijn favoriete muziek en kijk ik graag t.v. of filmpjes op YouTube. Hoewel ik het erg naar mijn zin heb bij mijn ouders, kijk ik ook al uit naar het hebben van mijn eigen plekje bij Woongewoon!

Ik ben Timo en ik ben 22 jaar. Samen met mijn ouders, broer, zus en onze hond woon ik nu nog in Rosmalen. De leukste vakken op school vond ik Arbeid en Koken. Ook vond ik het altijd erg gezellig om met mijn vrienden te pingpongen, te darten of te voetballen. Ik houd erg veel van sporten: ik heb gejudood, getennist en ik voetbal al een hele tijd bij RKKSV en ik doe aan wedstrijdzwemmen bij de BZV. Natuurlijk vind ik het ook heel erg leuk om naar sporten te kijken, live of op TV! Ik hou ook van muziek luisteren en van gitaarspelen. Ik werk 5 dagen in de week bij de Dienstgroep op het Bestuursbureau van Cello. Het lijkt me gezellig om met andere jongens en meiden samen te gaan wonen en dingen samen te doen, zoals samen koken en eten, en ’s avonds en in het weekend gezellige dingen te gaan doen. Maar het lijkt me ook wel spannend…

Hoi, mijn naam is Ries. Ik ben 22 jaar en heb twee grote zussen, Berne en Chris, die op zichzelf wonen en ik ben oom van Tijn en Jinte. Mijn jongere broer Krijn studeert aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Momenteel zit ik in mijn derde en laatste jaar op Parc Spelderholt in Beekbergen. Spelderholt is een academie voor jongeren met een beperking. Op deze academie leer ik op een zelfstandige manier te werken in de dienstverlening, maar ook zelfstandig te wonen. Als ik klaar ben op Spelderholt ga ik werken als hulp van de conciërge op een basisschool. Voordat ik bij Spelderholt terecht kwam heb ik op een reguliere basisschool gezeten, gevolgd door de praktijkschool in Eindhoven en negen maanden werk bij Brownies & Downies.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Tot mijn 18e heb ik regulier gevoetbald bij Wodan, ik doe aan fitness, zwemmen, voetballen en ik loop hard op Spelderholt. Sinds mijn 14e doe ik al mee aan de Cityrun in Eindhoven, en sinds een jaar geleden doe ik ook de wintermarathon van Apeldoorn, waar ik de 8 km doe. Verder kijk ik graag voetbal en actiefilms, luister ik graag muziek (vooral rap en dance), en doe ik veel games op mijn telefoon. Mijn droom is om ooit als DJ Ries aan de slag te gaan! Als voorbereiding op deze carrière maak ik af en toe afspeellijsten voor feestjes op Spelderholt. Soms ga ik met mijn vrienden stappen in Eindhoven. En vorig jaar zijn we met z’n allen op vakantie geweest.

Hoewel ik het heel leuk vind om op Spelderholt te studeren, ben ik ook heel trots om straks op mezelf te gaan wonen bij Stichting Woongewoon, gezellig met de andere jongens en meisjes in Boxtel.