Introductie Bewoners

Nando

Ik ben Nando. Ik ben 24 jaar en woon nu bij mijn ouders en zus in Boxtel. Ik werk bij de gemeente Boxtel en 1 dag bij ‘Bij Ons’ in Spoordonk. In mijn vrije tijd speel ik toneel bij Theatergroep Spring en ik zwem één keer in de week.

Wat is je lievelingseten?

Ik ben geen kieskeurige eter en ik houd ervan om nieuwe dingen uit te proberen. Wat ik lekker vind zijn mosselen, pizza, en natuurlijk alles wat mijn vader kookt!

Wat is je lievelingsfilm?

Lievelingsfilm heb ik niet echt, maar ik houd van T.V. kijken, mijn favoriete programma is Beste Zangers.

Wat is je lievelingslied?

Mijn favoriete nummer op dit moment is Shallow van Lady Gaga, maar ik luister naar heel veel verschillende nummers.

Heb je ook een favoriete band, artiest of groep?

Mijn favoriete band is Queen. Ook houd ik veel van Nick en Simon en ben ik fan van Do.

Heb je een leuke bijnaam die je ouders, vrienden, broers of zussen altijd gebruiken of gebruikten toen je klein was?

Mijn moeder noemt mij vaak Nandje en mijn vader noemt mij ook weleens Dokus.

Heb je een favoriet vakantieland?

Ik heb geen favoriet vakantieland, maar ik heb al heel veel van de wereld gezien: ik ben in Denemarken, Tsjechië, België, Duitsland én Hongarije geweest!

Wat ga je met Sinterklaas en/of Kerstmis doen?

Bij ons in de familie vieren we geen Sinterklaas, maar met kerstmis gaan we gezellig naar mijn oom en tante. Samen met mijn nichtjes gaan zij dan heerlijk voor ons koken. Het leukste aan kerst vind ik het samenzijn met familie.

Hebben jullie leuke Sinterklaas/Kerstmis/nieuw jaar tradities?

Met kerstavond en oudjaarsavond gaan wij altijd met z’n alle lekkere hapjes maken. Daar zijn we dan uren mee bezig!

Wat heb je voor Sinterklaas of Kerstmis gevraagd?

Voor kerstmis wil ik graag allemaal leuke dingen voor mijn nieuwe appartement!

Rubina

Mijn naam is Rubina, ik ben 22 jaar en ik heb een tweelingzus. Ik woon met samen met mijn moeder en drie katten in Vught. Ik werk bij Kloosterhotel Zin in Vught, waar ik het erg naar mijn zin heb. In mijn vrije tijd kijk ik graag naar muziekfilmpjes op Youtube, (top 40 en Nickelback) en spannende films, zoals Harry Potter, Twilight Saga, en Vampire Diaries. Ik houd van spelletjes spelen, op vakantie gaan, lekker eten, veel lachen, en bloemen! Ik heb heel veel zin om bij Woongewoon te gaan wonen omdat ik daar de ruimte krijg om gezellig met de rest van de bewoners samen te zijn, maar ook mijn eigen woongedeelte heb.

Wat is je lievelingseten?

Sambalboontjes, maar dan zonder de sambal.

Wat is je lievelingsfilm?

Harry Potter and the Deathly Hallows part I.

Wat is je lievelingslied?

Girl Girl Girl van Anouk.

Heb je ook een favoriete band, artiest of groep?

Ik houd van Nickelback!

Heb je een leuke bijnaam die je ouders, vrienden, broers of zussen altijd gebruiken of gebruikten toen je klein was?

Mijn moeder noemt me altijd Ruby, Rubbertje, Bientje, Bina en Dikkop (alleen voor de grap hoor)!

Heb je een favoriet vakantieland?

Roemenië.

Wat ga je met Sinterklaas en/of Kerstmis doen?

Fijn samenzijn met mijn moeder, mijn zus en mijn katten.

Hebben jullie leuke Sinterklaas/Kerstmis/nieuw jaar tradities?

Nee. Wij doen altijd gewoon rustig aan.

Wat heb je voor Sinterklaas of Kerstmis gevraagd?

Ik heb nergens om gevraagd want ik heb alles al!

Sander

Ik ben Sander. Ik ben 24 jaar en woon op dit moment nog bij mijn vader, moeder en broer in Liempde. Ik heb nog een oudere broer en jongere zus die op kamers wonen. Ik werk op dinsdag en woensdag bij Lunch bij Trots in Boxtel en op donderdag en vrijdag werk ik bij de Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel. Op maandag onderneem ik leuke en leerzame activiteiten met mijn begeleidster, Merel. Ik houd van skiën, fietsen, zwemmen en tuinieren. Na een dag werken zing ik graag mee met mijn favoriete muziek, en kijk ik graag T.V. of filmpjes op YouTube. Hoewel ik het erg naar mijn zin heb bij mijn ouders, kijk ik ook al uit naar het hebben van mijn eigen plekje bij Woongewoon!

Wat is je lievelingseten?

Ik eet alles wat je mij voorschotelt, maar mijn favoriete eten is toch wel frietjes of spaghetti!

Wat is je lievelingsfilm?

Harry potter… allemaal.

Wat is je lievelingslied?

Michael Jackson…alles.

Heb je ook een favoriete band, artiest of groep?

Michael Jackson, Queen, alles van de Top 2000, K3, Guus Meeuwis, Disney.

Heb je een leuke bijnaam die je ouders, vrienden, broers of zussen altijd gebruiken of gebruikten toen je klein was?

Sannie, Sjonnie, Sanderman, Clown, Boefje.

Heb je een favoriet vakantieland?

Lekker Skiën in Zwitserland!

Wat ga je met Sinterklaas en/of Kerstmis doen?

Sinterklaas vieren we thuis niet meer, maar Kerstmis vier ik altijd met mijn familie thuis.

Hebben jullie leuke Sinterklaas/Kerstmis/nieuw jaar tradities?

Op kerstavond ga ik altijd met papa naar de avondmis in de kerk. Daarna eten we worstenbroodjes en drinken we chocomel. Op 1e kerstdag hebben we pyjamadag. Dan gaan we de hele dag cadeautjes uitpakken en lekker eten. Met nieuwjaar luisteren we altijd naar de Top 2000 en maken papa en ik wafels en oliebollen!

Wat heb je voor Sinterklaas of Kerstmis gevraagd?

K3. Leuke dingen voor mijn nieuwe appartement. K3.

Timo

Ik ben Timo en ik ben 22 jaar. Samen met mijn ouders, broer, zus en onze hond woon ik nu nog in Rosmalen. De leukste vakken op school vond ik Arbeid en Koken. Ook vond ik het altijd erg gezellig om met mijn vrienden te pingpongen, te darten of te voetballen. Ik houd erg veel van sporten: ik heb gejudood, getennist en ik voetbal al een hele tijd bij RKKSV en ik doe aan wedstrijdzwemmen bij de BZV. Natuurlijk vind ik het ook heel erg leuk om naar sporten te kijken, live of op T.V.! Ik hou ook van muziek luisteren en van gitaarspelen. Ik werk 5 dagen in de week bij de Dienstgroep op het Bestuursbureau van Cello. Het lijkt me gezellig om met andere jongens en meiden samen te gaan wonen en dingen samen te doen, zoals samen koken en eten, en ’s avonds en in het weekend gezellige dingen te gaan doen. Maar het lijkt me ook wel spannend…

Ries

Hoi, mijn naam is Ries. Ik ben 22 jaar en heb twee grote zussen, Berne en Chris, die op zichzelf wonen en ik ben oom van Tijn en Jinte. Mijn jongere broer Krijn studeert aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Momenteel zit ik in mijn derde en laatste jaar op Parc Spelderholt in Beekbergen. Spelderholt is een academie voor jongeren met een beperking. Op deze academie leer ik op een zelfstandige manier te werken in de dienstverlening, maar ook zelfstandig te wonen. Als ik klaar ben op Spelderholt ga ik werken als hulp van de conciërge op een basisschool. Voordat ik bij Spelderholt terecht kwam heb ik op een reguliere basisschool gezeten, gevolgd door de praktijkschool in Eindhoven en negen maanden werk bij Brownies & Downies.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Tot mijn 18e heb ik regulier gevoetbald bij Wodan, ik doe aan fitness, zwemmen, voetballen en ik loop hard op Spelderholt. Sinds mijn 14e doe ik al mee aan de Cityrun in Eindhoven, en sinds een jaar geleden doe ik ook de wintermarathon van Apeldoorn, waar ik de 8 km doe. Verder kijk ik graag voetbal en actiefilms, luister ik graag muziek (vooral rap en dance), en doe ik veel games op mijn telefoon. Mijn droom is om ooit als DJ Ries aan de slag te gaan! Als voorbereiding op deze carrière maak ik af en toe afspeellijsten voor feestjes op Spelderholt. Soms ga ik met mijn vrienden stappen in Eindhoven. En vorig jaar zijn we met z’n allen op vakantie geweest.

Hoewel ik het heel leuk vind om op Spelderholt te studeren, ben ik ook heel trots om straks op mezelf te gaan wonen bij Stichting Woongewoon, gezellig met de andere jongens en meisjes in Boxtel.

Tags: