Vordering bouw februari 2020

Nog 49 dagen tot oplevering…

Het is een cliché, maar het gaat nu hard. Eigenlijk is het best bijzonder dat we een jaar of 6 in de voorbereiding bezig zijn geweest en dat nu in amper 7 maanden de hele verbouwing gedaan wordt. Na de vele obstakels en onderhandelingen zit het ons een keer mee! Alles loopt zoals gepland en kleinere aanpassingen worden tijdens het werk gedaan en opgelost. Ook de onderhandelingen met de monumentencommissie met betrekking tot de buitenkant van het pand zijn voorspoedig verlopen. Zo wordt het nieuwe raam aan de tuinkant een heel bijzonder ontwerp, mogen we de beluchtingsroosters plaatsen waar we ze nodig hebben en zijn ze akkoord gegaan met de manier waarop we de spreuken op de muur in het gangpad beschermen.

Een voorbeeld waarin de charme van het pand wordt gecombineerd met de nieuwe functionaliteit, zijn de vensterbanken aan de binnenkant en het behoud van de houten balken in de appartementen op de zolder en de open haarden in de appartementen op de begane grond. Verder valt op hoe groot alle appartementen worden. Hoewel we al maanden naar de tekeningen kijken, valt nu de muren staan pas op hoeveel ruimte de bewoners krijgen. Op de bouw wordt grappend gezegd dat zij hier ook wel hun intrek willen nemen!

Om straks na de oplevering zo snel mogelijk te kunnen verhuizen, moet er nog wel een eindsprint gedaan worden. Het is twee keer zo druk op de bouw, en de details worden nu uitgewerkt. De bewoners zijn begonnen met het uitkiezen en bestellen van meubels voor de inrichting, en de kasten in de hal en woonkamer zijn bijna rond. Zo werkt iedereen samen om de bouw op tijd af te hebben!

Tags: