Vordering bouw maart 2020

Nog 37 dagen tot oplevering…

3 april is de grote dag en in het pand zien we elke dag grote veranderingen. Zelfs de bouwvakkers hebben soms moeite op tijd alle detailbesluiten te nemen. Zo worstelen we nog met de manier waarop de toegangscontrole technisch uitgevoerd moet worden, omdat de eerdere oplossingen toch niet goed blijken aan te sluiten.

Ook al duurt de bouw nog maar 37 dagen, we kunnen er na 3 april niet meteen in. De bewoners zijn op dit moment nog volop met hun ouders aan de slag met de afwerking van hun appartementen. Vloeren leggen, gordijnen kiezen, wanden verven, alles wat nodig is om de bewoners thuis te laten voelen.

In de centrale ruimtes gaan we aan de slag met de keuken, hier worden op maat gemaakte kasten geplaatst en in de woonkamer moet de tv geïnstalleerd worden. Ook moeten er voorzorgsmaatregelen genomen worden omdat de bewoners nog niet meteen op 3 april hun intrek nemen. Daarom zullen vanaf 3 april de ouders afwisselend hun intrek nemen in het pand om diefstal te voorkomen.

Alle voorbereidingen moeten toch echt af zijn op 24 april, want dan gaat het gebouw een week ‘op slot’ om de centrale ruimtes en de trap af te werken. Dan worden ook de laatste voorzieningen getest zodat op 2 mei iedereen hun intrek kan nemen in hun nieuwe stekje!

Zo langzaamaan komt dan het einde in zicht van een tocht die 5 jaar geleden begon. Soms is dat nog wat onwerkelijk en lijkt het onwaarschijnlijk dichtbij. Nu de stenen bijna klaar zijn, wacht ons de uitdagende taak er een echt huis van te maken. Wat dat betreft is 3 april natuurlijk geen eindpunt, maar juist het begin.

Tags: