Bewoners

Gijs

Mijn naam is Gijs en ben bijna 20 jaar jong. Ik woon nu meer dan een jaar bij Woongewoon en heb daar mijn eigen plekje gevonden, een prachtig appartement voor mezelf. Begeleiding is in de buurt wanneer ik deze nodig heb en ik heb leuke, lieve medebewoners waarbij ik mezelf kan zijn. Soms doen we dingen samen maar ik kan ook mijn eigen plan trekken.

Ik werk via de WSD bij Durendael, daar ga ik dagelijks op de fiets heen. In de toekomst hoop ik een fijne werkplek in de horeca te vinden.

Nando

Ik ben Nando. Ik ben 26 jaar. Ik werk 4 dagen per week bij Mijngemeentedichtbij in Boxtel. Daar verzorg ik o.a. de koffie-apparaten en doe de bestellingen voor sanitaire artikelen.

In mijn vrije tijd acteer ik graag. Je kunt mij af en toe zien als Pim in Goede Tijden Slechte Tijden. 

Ik heb het erg naar mijn zin bij Woongewoon in mijn eigen appartement en vooral ook samen met de andere bewoners en de begeleiders van Home Instead.

Rubina

Foto door Marjon Lukje

Mijn naam is Rubina, in november word ik 24 jaar en ik heb een tweelingzus. Voordat ik in Boxtel ging wonen, woonde ik samen met mijn moeder en drie katten in Vught. 

In de pastorie heb ik het mooiste appartement, vind ik zelf. Het is kleurrijk en ik kan lekker naar buiten kijken. Ik ben trots op mijn “huisje”’, ik laat het graag aan iedereen zien. Iedereen vindt mijn behang mooi. Ik houd het zelf heel netjes, af en toe helpt er begeleiding mee. De begeleiding zorgt dat ik hier fijn kan wonen, theedrinken in de gezamenlijke keuken vind ik heel gezellig. Ik kan heel veel zelf, en de begeleiding zorgt dat ik niks vergeet. 

Bijna alle medebewoners ken ik al een hele tijd. De manier waarop we met elkaar omgaan vind ik fijn: vriendelijk, positief en actief.

Ik werk bij Kloosterhotel Zin in Vught, waar ik het erg naar mijn zin heb. In mijn vrije tijd kijk ik graag naar muziekfilmpjes op Youtube, (top 40 en Nickelback) en spannende films of Harry Potter. Ik houd van spelletjes spelen, op vakantie gaan, lekker eten, veel lachen, en bloemen! 

Sander

Ik ben Sander. Ik ben bijna 27 jaar en ik heb nog een oudere en jongere broer en een jongere zus die alle drie op kamers wonen. Ik werk op dinsdag, woensdag en donderdag bij Lunch bij Trots in Boxtel. Op vrijdag doe ik leuke en leerzame activiteiten met mijn begeleidster, Merel. Ik houd van skiën, fietsen, zwemmen en tuinieren. Na een dag werken rust ik uit op de bank, kijk ik naar Disney +, zing ik graag mee met mijn favoriete muziek of kijk ik filmpjes op YouTube. Sinds ik hier woon heb ik de medebewoners steeds beter leren kennen. We lachen veel, maar moeten soms ook huishoudelijk werk doen. Ik help graag mee met koken en de was op ruimen.

Timo

Foto door Marjon Lukje

Hoi, ik ben Timo en ik ben 24 jaar. Sinds de zomer van 2020 woon ik gezellig met de anderen in De Oude Pastorie. Eerst woonde ik met mijn ouders, broer, zus en onze hond nog in Rosmalen en het leek me best spannend om naar Boxtel te gaan verhuizen. Maar ik vind het echt KEI-gezellig in ons huis! Ik ben niet zo veel op mijn eigen appartement te vinden (eigenlijk alleen maar om te slapen ;-)). In de gezamenlijke woonkamer en eetkeuken is altijd wel iemand te vinden om gezellig mee te kletsen, te sjoelen, te gamen of buiten lekker te gaan pingpongen! Ik ben ook van zwemclub en voetbalclub veranderd toen ik ging verhuizen, want het was door de afstand niet meer zo handig om bij mijn oude clubs te blijven. Dat vond ik toen wel heel jammer, maar ik heb het bij mijn nieuwe clubs Zegenwerp en ODC nu ook heel goed naar mijn zin! Behalve zelf sporten en naar sport kijken vind ik het ook leuk om naar muziek te luisteren en gitaar te spelen. Ik werk 5 dagen in de week bij de Dienstgroep op het Bestuursbureau van Cello, ik vind dat ik heel leuk werk heb en ik heb ook hele fijne mensen om mee samen te werken en die ons begeleiden. Ik ga altijd met de taxi daarnaar toe en weer naar huis. Dan is de begeleiding er ook al en dat is fijn, want daar kan ik dan even mee kletsen over mijn werk.

Kimi

Ik ben Kimi, ik ben 20 jaar en sinds september 2020 woon ik bij Woongewoon in Boxtel. Nadat ik in het begin moest wennen aan een nieuw huis, plaats en dagbesteding, voel ik me nu als een vis in het water bij Woongewoon. Samen met mijn medebewoners, Nando, Ries, Rubina, Sander, Timo en Gijs heb ik veel plezier. 

Maandag, dinsdag en woensdag werk ik bij De Werf en op donderdag en vrijdag werk ik bij “Lunch bij Trots”. De afwisseling vind ik erg leuk. Bij De Werf help ik mee in de bakkerij en bij Lunch bij Trots vind ik het leuk om mensen te helpen die komen lunchen of wat drinken. 

Samen met Timo en Ries zit ik op voetbal in Boxtel. Op dinsdagavond trainen we en op zaterdag spelen we een wedstrijd. Helaas winnen we niet vaak maar dat vind ik niet erg. Ik vind het leuk om met anderen samen te voetballen, dat is belangrijker dan winnen.

Ik heb graag mensen om me heen om dingen mee te doen zoals eten koken en spelletjes spelen. Ik ben heel goed in UNO spelen, mijn ouders noemen me ook wel de UNO koningin. Ook houd ik van muziek en dansen. Op TV kijk ik graag naar Goede Tijden, Slechte Tijden. 

Ik hoop dat ik nog heel lang in Boxtel mag wonen met de huidige bewoners. Ik vind het erg gezellig en we hebben veel plezier samen.