Huisvesting

Stichting Woongewoon heeft in samenwerking met Woonstichting JOOST en Hazenberg Bouw de voormalige pastorie van de Heilig Hart van Jezuskerk in Boxtel geschikt gemaakt voor bewoning.

Locatie
Hiermee is voldaan aan onze wens om een locatie te vinden die niet ver van het centrum van Boxtel af ligt. Het streven is dat de bewoners in contact zijn met hun directe leefomgeving en zo deel kunnen nemen aan activiteiten van bijvoorbeeld een straatcomité of een buurtvereniging. Door de centrale ligging van het pand is het mogelijk lopend de winkels, de huisarts/tandarts, de bibliotheek en het station te bereiken.

Pand
Bij het verbouwen van het complex is rekening gehouden met grootte en indeling zodat de bewoners zich veilig en thuis voelen. In het complex zal domotica optimaal worden ingezet. Er zijn 7 wooneenheden gerealiseerd (allemaal verschillend van indeling), aangevuld met enkele centrale ruimtes. Elke bewoner heeft daarbij zijn eigen appartement, met de mogelijkheid tot verblijf voor twee personen. De afbeelding hiernaast is de indeling van een van de appartementen. Meer impressies ziet u op de pagina Contact/foto's.

Appartement
Het appartement bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een keukenvoorziening en eigen sanitaire voorzieningen.

Gemeenschappelijke ruimtes
De gemeenschappelijke ruimtes omvatten een (woon)keuken, een woonkamer en een serre waar alle bewoners kunnen eten en recreëren. Er is een gemeenschappelijke bergruimte voor voorraden, tuinmeubilair, en dergelijke. Het complex beschikt over een grote gemeenschappelijke tuin.

Huisvesting